Door Mathia van Soest

Het ondernemerspad van Didi van Heijst, de drijvende kracht achter Context Consultancy, is er een van doorzettingsvermogen, groei en balans. Als dochter van ondernemers groeide ze op tussen de gewassen, een omgeving die haar passie voor ondernemerschap voedde. Met ruim twee jaar ondernemerservaring deelt Didi haar inzichten en levenslessen met ons in een openhartig interview, ter ere van de Dag van de Ondernemer.

het begin: een droom om te ondernemen

Didi’s reis begon in haar hart, gedreven door de droom om te ondernemen. Haar inspiratie ontstond uit haar jeugd op het tuinbouwbedrijf van haar ouders, waar ze leerde over hard werken en geloven in jezelf, ongeacht de uitdagingen. Haar wilskracht leidde haar naar verschillende diploma’s en titels, maar belangrijker nog, het bracht haar de overtuiging dat zelfontwikkeling de sleutel is tot succes. 

de uitdagingen van het ondernemerschap 

Een van de grootste uitdagingen voor Didi is de balans vinden tussen werk en privé, met twee opgroeiende kinderen. Haar werk, dat ze met liefde doet, kan soms allesoverheersend worden. Maar juist deze uitdaging herinnert haar aan het belang van grenzen stellen en quality time met haar gezin doorbrengen. 

motivatie en groei 

Didi’s motivatie komt voort uit haar passie voor haar werk en het delen van kennis en ervaring met andere ondernemers. Door te blijven netwerken en zichzelf uit te dagen met trainingen, blijft ze geïnspireerd en in beweging. Haar advies aan haar jongere zelf en andere aspirant-ondernemers? Gewoon doen. Ondernemen is een ontdekkingsreis, gevormd door vallen en opstaan, en vooral door je intuïtie te volgen. 

de toekomst van Context Consultancy

Voor Didi is de toekomst helder: Context Consultancy gaat door met het begeleiden van bedrijven en organisaties in verschillende sectoren. Haar visie overstijgt sectoren en branches, en richt zich op het bieden van externe inzichten die waarde toevoegen. Haar bedrijf onderscheidt zich niet alleen door haar expertise, maar ook door haar unieke perspectief als vrouwelijke ondernemer in een traditionele consultancy branche. 

Het verhaal van Didi van Heijst weerspiegelt de veerkracht, vastberadenheid en toewijding die ondernemers nodig hebben om te groeien. Haar reis, gekenmerkt door persoonlijke groei en professioneel succes, inspireert ons allemaal om onze dromen na te jagen en het evenwicht te vinden tussen ambitie en balans. 

Geïnspireerd door het verhaal van Didi van Heijst en benieuwd naar wat zij voor jou kan betekenen? Bezoek Context Consultancy en ontdek hoe wij ook jouw organisatie naar het volgende niveau kunnen brengen.