In september 2021 ben ik gestart met ondernemen. De droom om dit te gaan doen was er al langer. Ik kom uit een ondernemende familie waarin hard werken altijd centraal stond. Werken met passie ook, doen wat je leuk vindt. Ik heb de vrijheid gekregen om op jonge leeftijd te gaan werken, te doen wat ik leuk vind en mezelf op die manier verder te ontwikkelen. Zo heb ik naast mijn werk mijn studies afgerond. Dit was voor mij de manier om hetgeen ik leerde meteen toe te passen in de praktijk.

De rode draad door mijn werkende leven is wel het bezig zijn met veranderen, verbeteren en vernieuwen. Altijd bezig met hoe dingen slimmer georganiseerd kunnen worden zodat klanten én medewerkers daar blij(er) van worden. Complexiteit simpel maken. Structuur aanbrengen. Zorgen dat iedereen mee wil doen. Kortom: 𝙑𝙚𝙧𝙖𝙣𝙙𝙚𝙧𝙞𝙣𝙜 𝙬𝙖𝙖𝙧𝙢𝙖𝙠𝙚𝙣!

Nu is het tijd om mijn kennis en ervaring in te zetten bij verschillende organisaties. En daar heb ik ontzettend veel zin in!

mijn roots

Ik ben in 1984 geboren en opgegroeid op het vollegrond tuinbouwbedrijf in Tilburg met mijn ouders, jongere broer en wat later mijn jongere zus. We woonden er heerlijk, achteraf en dus genoeg plek om te spelen en te ontdekken. In 1993 verhuisden we naar Zuid Oost Brabant, naar Asten-Heusden een ‘durpke’ in de Peel. De overstap naar glastuinbouw werd een feit en werken in de regen en kou verleden tijd. De overstap van stad naar dorp, alhoewel we niet ín de stad woonden, was best even wennen. We werden goed ontvangen in het dorp en ik heb het er altijd erg naar mijn zin gehad, zowel in de laatste jaren van de basisschool als ook op de middelbare school. Als puber zat ik zo gezegd ‘tussen servet en tafellaken’. Maar wat heb ik genoten van die tijd in het ontdekken en leren van. Van leren op school kwam iets minder terecht en zo begon ik op 17-jarige leeftijd met werken en deeltijd studeren.

Als Millennial (ja, in dat ‘hokje’ kun je me plaatsen) groeide ik op met social media (o.a. MSN en Hyves) en kon en kan ik nog steeds uren doorbrengen achter computer en mobiele telefoon. Ik word blij van digitale ontwikkelingen. Millennials worden ook wel neergezet als de generatie met een té positief beeld over zichzelf. Ik kan me nog goed herinneren dat een leidinggevende ooit tegen me zei in een sollicitatiegesprek: “Jij een functie op HBO niveau? Dat gaat toch nooit, daar heb jij het intellect niet voor, je hebt geeneens een MAVO diploma”. Gelukkig waren er ook mensen die me stimuleerde om mezelf juist wel te blijven ontwikkelen. Uit deeltijd studeren behaalde ik de diploma’s/titels: MBO administratief en secretarieel, MBO bank- en verzekeringswezen, HBO Bedrijfskunde- en agri business (Bedrijfskundig ingenieur), Master of Culture and Change (MCC) en BlackBelt in Lean.

Die diploma’s en titels zeggen niet alles over wie je bent. De weg er naar toe zegt veel meer over mijn karakter. Het meest waardevolle hieruit is voor mij dat ik heb geleerd om te blijven geloven in jezelf. Jezelf te blijven ontwikkelen, te vallen en weer op te staan en hard te werken om te bereiken wat je wilt bereiken. En dit alles had ik nooit kunnen doen zonder de support van het thuisfront, familie, vrienden, kennissen en collega’s. En daar ben ik ze ontzettend dankbaar voor!

waarom Context Consultancy?

“Con-text geeft betekenis aan een situatie en legt verband; zaken die ergens mee samenhangen”, zo staat in het woordenboek geschreven. Ofwel verder kijken dan alleen de vraagstelling. Kijken naar de context waarin de organisatie zich bevindt. Kijken naar harde én zachte aspecten die spelen en die aanpakken.

Het beeldmerk omvat een labyrint met in de kern de C van context en daarmee de schot in de roos, ofwel het resultaat; het waarmaken van verandering. Het labyrint is een doolhof; niet om in te verdwalen, maar om je doel te bereiken. Het labyrint laat zien dat er meerdere wegen zijn om te komen tot het resultaat. Het gaat hierbij om het kiezen van het pad ernaar toe, onderweg te leren én focus te houden op het einddoel.

Last but not least de gekozen kleur. Oranje staat voor plezier, humor en optimisme. Voor creativiteit, enthousiasme, dynamiek en energie. Voor warmte, verbinding maken en samenwerking. Kenmerken die passen bij mij als persoon en die je terugziet in mijn werkwijze en aanpak.

“Verandering waarmaken!”

– context consultancy –