In de zomermaanden lijkt het soms alsof de bedrijfsactiviteit vertraagt ​​en strategische initiatieven op een laag pitje staan. Maar wat als wij je vertellen dat de zomer de perfecte tijd kan zijn om juist vooruitgang te boeken in de uitvoering van je strategie? In dit artikel delen we hoe je deze schijnbare ‘rustige’ periode kunt benutten om door te werken aan het koersplan van je organisatie.

maak het klein

Het geheim van effectief werken aan je strategie in de zomer is om het klein te maken. In plaats van te proberen om heel het koersplan in één keer aan te pakken, focus je op specifieke deelonderwerpen. Selecteer bijvoorbeeld een verbeterproject waar je aan wilt werken en breek het op in behapbare stukjes.

bepaal de taken 

Eenmaal gekozen voor een deelonderwerp, is het belangrijk om duidelijk te definiëren wat er moet gebeuren om vooruitgang te boeken. Identificeer de taken die nodig zijn om het doel te bereiken en wijs verantwoordelijkheden toe aan de betrokken teamleden. Het is handig dat een van de managers uit jullie MT, die aanwezig is in deze periode, het geselecteerde team hierin faciliteert.

verdeel de taken 

Het verdelen van taken is cruciaal voor het efficiënt werken aan je strategie in de zomer. Door verantwoordelijkheden te verdelen, voorkom je overbelasting van individuele teamleden en stimuleer je een gevoel van gedeelde verantwoordelijkheid. Laat mensen zelf aangeven hoeveel ruimte ze kunnen vrijmaken in hun agenda om aan het deelonderwerp mee te werken. Kijk hierbij naar wat wel kan in plaats van wat niet kan.

 

monitor de voortgang 

Het bijhouden van de voortgang is essentieel om ervoor te zorgen dat je op schema blijft tijdens de zomermaanden. Plan wekelijkse check-ins (maximaal 30 minuten) in om de voortgang te bespreken, obstakels te identificeren en eventuele aanpassingen aan te brengen in de planning indien nodig.

 

pak die kans!

Terwijl sommige organisaties de zomermaanden zien als een tijd om pas op de plaats te maken, biedt deze periode eigenlijk een unieke kans om door te werken aan jullie strategische doelen. Door het klein te maken, taken te verdelen en de voortgang te kort-cyclisch te monitoren, kun je zelfs tijdens de zomermaanden vooruitgang boeken in de realisatie van het koersplan van je organisatie. Dus waar wacht je nog op? Pak die kans en gebruik de zomer om door te pakken op de realisatie van jullie plannen! 


 

meer weten?

Wil jij deze zomer ook door blijven werken aan jullie planen en heb je hulp nodig bij de hoe-vraag? Neem dan contact met ons op. 
 
Wij begeleiden organisaties hierin tot ze het zelf kunnen. We geven dus niet alleen advies, we begeleiden MT’s om hierin zelf redzaam te worden. Omdat iedere organisatie anders is, gaan we eerst in gesprek om te inventariseren waar jullie behoefte precies ligt. Weten wat wij voor jouw team of organisatie kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.